Zakopane,13.06.2014 r
OGŁOSZENIE
Szkoła Podstawowa Nr 9 im. Jana Kasprowicza w Zakopanem - w dalszej części oferty zwana zamawiającym - informuje, że są przyjmowane oferty na:
Przygotowanie i dostarczanie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem
opis zamówienia
- Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem.
- Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć 60 obiadów. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczonych obiadów do 15%. Ilość zamawianych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie codziennie Wykonawcy do godziny 9.00.
- Obiady należy dostarczać w okresie od 04.09.2014 r. do 19.12.2014 r. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem okresu przerw świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych ferii szkolnych o godzinie 12. 15.
- Wykonawca będzie dostarczał w pierwszym dniu każdego tygodnia tygodniowy jadłospis do wiadomości Zamawiającego.
- Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia łącznie z przepisami wykonawczymi do niej, normy Instytutu Żywienia i Żywności na składniki pokarmowe i produkty spożywcze).
- Obiad powinien spełniać następujące warunki ilościowe:
- Posiłki powinny spełniać następujące warunki jakościowe:
- jadłospis ma być urozmaicony: rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
- w tygodniu obiad powinien być dostarczony przynajmniej 4 razy z drugim daniem mięsnym (z przewagą drobiowego) lub rybnym.
- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, o ograniczonej ilości środków konserwujących lub barwiących,
- jadłospis powinien zawierać sporadycznie potrawy smażone,
- do przygotowania potraw wskazane jest używanie dużej ilości warzyw, tłuszczy roślinnych, kasz,
- szczególnie ważna jest odpowiednia temperatura potraw oraz ich estetyka.
- Wykonawca zobowiązany będzie do przechowywania próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków.
- Transport posiłków musi odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw (termosy powinny być dublowane- przy dostawie obiadu wymieniane pełne na puste) środkami transportu przygotowanymi do przewozu żywności.
- Dostarczanie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt.
- Zamawiający posiada własną zastawę stołową.
- Zamawiający przyjmuje na siebie organizację wydawania posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki szkolnej.
- Koszty związane z wydawaniem posiłków, myciem naczyń i sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający - tych kosztów nie należy ujmować do kalkulacji ceny obiadu.
Termin składania ofert: 27.06.2014 r. do godziny 13.00.
Miejsce składania ofert: sekretariat Szkoły Podstawowej Nr 9 w Zakopanem, Harenda 21, 34-500 Zakopane w godzinach 8.30 - 13.00
Forma składania ofert: pisemnie - osobiście, listem poleconym, faksem
Kryteria wyboru najkorzystniejszej oferty: cena brutto 1 obiadu, doświadczenie.
Informacje szczegółowe na temat zamówienia dostępne są pod nr. tel: 182068277, lub 604502757.
Wybór oferty nastąpi zgodnie z Regulaminem postępowania określającym zasady wydatkowania środków finansowych - o wartości nie przekraczającej kwoty stanowiącej równowartość 30 000 euro, do których nie stosuje się przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych wprowadzonym Zarządzeniem Dyrektora Szkoły Podstawowej nr 9 w Zakopanem nr 4/2014 z dnia 15.05.2014 r.
|